17 Kasım 2016 Perşembe

Ünlü Surgical Goblin Destesi


Profesyonel bir oyuncunun kullandığı desteyi denemeye hazır mısınız? Bu yazımda Surgical Goblin isimli oyuncunun destesini sizinle paylaşacağım. Bu deste Buz Büyücüsü, Buz Golemi ve Buz Ruhu kartları bir araya getirilmiş savunma anlamında birçok farklı avantajı olan bir destedir.

Surgical Goblin Destesi: Buz Büyücüsü + Buz Golemi

Surgical Goblin tarafından meşhur hale getirilen bu desteyi kullanmak çok kolay değildir. Buz etiketine sahip olan kartlar önemli olsa bile asıl işi Üç Silahşor kartı gerçekleştirmektedir. Destede yer alan kartların kullanım şekli çok önemli olduğu için yazı altında yer alan videoyu izlemeyi düşünebilirsiniz.
Buz Golemi: Ağır ilerler ama canı yüksektir. Bu destede savunmada önemli rol oynadığı kadar tank olarak da epey avantajlı bir kart olma özelliğine sahiptir. Rakibin durumuna göre bu kartı iki Silahşor birliğinin veya tek Silahşor birliğinin önünde kullanabilirsiniz.
Buz Büyücüsü: Bazılarına şakaymış gibi gelse bile oyunun en iyi savunma kartlarından birisidir. Yavaş saldırır ama aynı zamanda rakip birlikleri yavaşlatır. Saldırı anlamında ona çok fazla ihtiyacınız olmayacaktır ama savunma anlamında başarılı bir iş çıkartacaktır.
Buz Ruhu: Tartışmasız bir biçimde oyunun en değerli kartıdır. Kullanım bedelinin düşük olması ve rakipleri belirli süre hareketsiz bırakması sayesinde size bir ek hamle yapma şansı sunar. Bu hamle sayesinde saldırısında sonuç almaya garanti gözüyle bakan rakibi eli boş geri gönderebilirsiniz.
Üç Silahşor: Oyunun hasar anlamında en acımasız kartıdır ama kullanım bedeli oldukça yüksektir. Rakibiniz tek bir büyüyle bu kartı etkisiz hale dönüştürebilir ama bu destede bunu başarması o kadar kolay olmayacaktır. Buradaki taktikte bu kartı bölüştürerek kullanmanız gerekir, bir taraftan iki Silahşor diğer taraftan bir Silahşor göndererek rakibinizi şaşırtabilirsiniz.
İksir Toplayıcı: Bu destede fazlasıyla İksir’e ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle İksir Toplayıcı kartının kullanacağınız destede yer alması gereklidir. İksir avantajını kaybettiğiniz zaman bu deste sizi üzebileceği için mümkün olduğunca savaş alanında İksir Toplayıcı binasına sahip olmaya çalışmalısınız.
Tomruk: Tomruk savunma ve aynı zamanda kulelere son vuruş gerçekleştirme konusunda işe yarar bir büyü kartıdır. Yavaş yavaş birçok destede Çarpma büyüsünün yerini almaya başlamıştır. Bu destede rakibinizin kara birlikleriyle toplu halde saldırıya geçmesi ihtimaline karşı daima elinizde bulunmalıdır.
Madenci: Madenci kartıyla sinsi saldırılar gerçekleştirebilirsiniz. Savunma anlamında fazlasıyla kuvvetli bir desteye sahip olduğunuz düşünülürse bu sinsi saldırılarla yavaş yavaş rakibinizi çaresiz bırakabilirsiniz. Saldırıya geçmeye çalıştığınızda onu tank olarak kullanmalı ve Silahşor birliklerine yardımcı olmalısınız.
Mini P.E.K.K.A.: Mini P.E.K.K.A. güçlü bir karttır. Özellikle savunma yaparken birkaç vuruşta rakip birlikleri ortadan kaldırabilecek ideal bir birliğe ihtiyacınız olacaktır. Küçük samuray bu ihtiyacınızı karşılayacak ve karşı saldırıya geçme konusunda size avantaj sağlayacaktır.
Surgical Goblin destesinin kullanılma biçimi oldukça karmaşıktır. Elinizdeki Üç Silahşor kartını her zaman ikiye bölerek kullanmanız gerekmektedir. Bir taraftan Bir Silahşor + Buz Golemi + Madenci kombinasyonu ile asıl saldırı taktiğinizi uygularken diğer taraftan İki Silahşor ve elinizdeki diğer kartlarla savunma yapmalısınız. Üç Silahşor kartınızı daima kendinize ait kulelerin canına göre ikiye bölmeye çalışmalı ve canı az kulenin tarafında İki Silahşor olacak şekilde bu kartı kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder