17 Kasım 2016 Perşembe

Çift Prens ve Cadı Stratejisi



Çift Prens ve Cadı Stratejisi

Çift Prens ve Cadı stratejisi aslında oyunun ortalama etkiye sahip üç kartının bir arada kullanılmasıyla uygulanacak bir stratejidir. Prens kartı iyi şekilde korunduğu zaman iyi sonuçlar vermektedir. Onu iyi bir biçimde korumak istiyorsanız mutlaka önünden onu koruyacak bir kart göndermelisiniz.
Prens kartını koruyabilecek en iyi kart Kara Prens kartıdır. Prens özellikle çoklu birliklere karşı etkisiz olabilmektedir. Buna engel olabilmek için Kara Prens ve Cadı kartlarından faydalanabilirsiniz. Bu deste size ihtiyacınız olan kolaylığı sağlayacaktır.
Prens: Destenin ve stratejinin ana kartıdır. Çoğu oyuncuya göre oynaması zor bir kart olmasına rağmen doğru hamlelerle skor elde etme konusunda büyük bir avantaja sahiptir. Bu avantajı korumak destede yer alan diğer kartlarla mümkün olabilmektedir. Rakibin kartlarını tanıdıktan sonra harekete geçebilirsiniz.
Kara Prens: Prens’in en büyük destekçisidir. İkisi bir araya geldiği zaman durdurulmaları gerçekten zor olmaktadır. Her ne kadar yanlış kullanımlarla karşılaşmanız olası olsa bile doğru kullanımlarda iki kart birbirini çok iyi bir biçimde tanımlamaktadır. Sadece Kara Prens’i önden göndermeye dikkat edin.
Cadı: Destenin en önemli üçüncü kartıdır. Hızlı saldırı, alan hasarı, kara ve hava birliklerine saldırabilme olanakları sayesinde Cadı çok güçlü bir karttır. Özellikle canı yüksek olan yakından hasar verebilen birliklere karşı son derece etkilidir. Elinizde bulunan Prens kartlarıyla saldırırken Cadı ile savunabileceğiniz bir stratejide oynamak sizin için büyük bir avantaj olacaktır.
İksir Toplayıcı: Görece ortalamanın üzerinde bir İksir bedeline sahip olan bu destede dengeyi sağlamak adına İksir Toplayıcı kartını kullanmayı düşünebilirsiniz. Her zaman olduğu gibi size İksir avantajını elinizde tutmak adına fırsatlar sunacak olan bu kart oyunun gidişatına göre farklılık yaratan bir kart olabilmektedir.
Fırın: Bu kartın en büyük avantajı düzenli olarak alan hasarı verebilen Ateş Ruhları çıkarabilmesidir. Rakip tarafından çoğu zaman önemsiz gözüken bu ufak birlikler çok can yakıcı olabilmektedir. Yapmanız gereken rakibin saldırı yönüne uygun şekilde bu kartı kullanmak ve rakibin saldırı planına karşılık vermektir.
Prenses: Oyundaki en işlevsel kartlardan birisidir. Bu destede yer almasının nedeni ise destenin hava saldırılarına karşı savunmasız olmasıdır. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için daha farklı kartlar kullanmayı düşünebilirsiniz fakat en doğrusu Prenses’i tercih etmektir.
Oklar: Destede yer alan tek büyü kartıdır. Rakibin Prenses gibi kartlar kullanabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak desteye ekleyeceğiniz bu kart, aynı zamanda Prens ve Kara Prens’in önüne çıkabilecek canı az olan birlikleri ortadan kaldırma konusunda size yardımcı olabilecektir.
Goblinler: Destenin bir şekilde daha fazla savunmaya ve özellikleri gelen rakipleri farklı yönlere çekebilecek bir karta ihtiyaç duyması neticesinde Goblinler’i devreye sokmayı düşünebilirsiniz. Özellikle bu kartı rakibin hedefe kilitlenmiş kartlarını ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz.
Çift Prens ve Cadı stratejisi size muazzam bir kule yıkma fırsatı sunacaktır. Bu fırsatı değerlendirebilmek ise kartları kullanım biçiminize göre değişiklik gösterecektir. Yapmanız gereken her zaman Prens ve Kara Prens ikilisini bir arada kullanmaya özen göstererek rakibin saldırmadığı taraftan saldırıya geçmektir. Bunu başarabilir ve birliklerinize yol açarsanız hedefinize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder