17 Kasım 2016 Perşembe

Dengeleme Değişiklikleri Geliyor (19/9)

Clash Royale'daki kart dengelemesiyle ilgili tutumumuz, oyun testinin ve istatistiklerin incelenmesiyle netlik kazanmaktadır. Özellikle kart kullanım oranlarına ve kazanma oranlarına bakıyoruz. Oyunu ince ayarlar yaparak ve olabildiğince eğlenceli kılmak için aylık dengeleme değişiklikleri yapacağız.
Dengeleme değişikliklerinin bu turunda, öncelikle gerektiği şekilde kullanılmamış birkaç karta göz atıyoruz: Ayna, Öfke ve Yıldırım.

Dev: Hasarı %5 düşürüldü
  • Dev bu değişiklikten sonra da sağlam vurmaya devam edecek, ne de olsa kocaman yumrukları var. Biz sadece saldırı yeteneklerinin gücünü biraz azaltmak istedik, zira onun asıl rolü hasar almak.
Öfke: İksir maliyeti 3’ten 2’ye düşürüldü, etkisi %40’tan %35’e düşürüldü, süresi ise 2 saniye kısaltıldı
  • Öfke büyüsü pek kullanılmadı ve daha büyük bir değişikliğe ihtiyacı var, özellikle de Oduncunun “ücretsiz” Öfkesinin getirilmesiyle birlikte. İksir maliyetini 2’ye düşürmek, Öfkeyi oldukça geçerli ve heyecan verici bir kombo kartı yapacaktır!
Oduncu: Öfke etkisi %40’tan %35’e düşürüldü, Öfke süresi 2 saniye kısaltıldı
  • Bu değişiklik, yukarıdaki Öfke büyüsü değişiklikleriyle tutarlı olmak adına yapıldı.
Ayna: Ayna kartları kendi seviyesinden 1 seviye daha yüksek
  • Aynanın getirdiği sürpriz unsurunu seviyoruz ve bu yeni versiyonu test ederken süper eğlendik! Turnuva Kurallarında, kart seviyelerinde Ayna, destenize çok özel bir unsur getirerek kartlarınızı turnuva sınırından 1 seviye daha yüksek yapacak! Ayrıca maksimum seviyedeki bir Ayna, maksimum seviye +1 kartlar oluşturacak!
Yıldırım: Hedefleri 0,5 saniyeliğine sersemletiyor
  • Yıldırımın düşük kullanım oranı nedeniyle ve kısmen de Çarpmayla tutarlı olmak adına bu büyüyü daha özel ve desteler için daha ilgi çekici kılmak amacıyla kısa bir sersemletme etkisi ekliyoruz.
Kütük: TÜM kara birliklerini deviriyor
  • Bu değişiklik Kütüğün aslında olması gerektiği gibi Efsanevi Kart havası vermesinisağlayacak.
Bombacı: İsabet puanı %2 azaltıldı, Hasar %2 artırıldı
  • Belli seviyelerdeki kart etkileşimlerinde birkaç tutarsızlığı gidermek için küçük düzeltmeler yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder