17 Kasım 2016 Perşembe

Dev Prenses Destesi


Üst seviyelere gelmiş olmanıza rağmen daha fazla ilerleyemiyor musunuz? Özellikle 7. Arena seviyesinden sonra gözüken bu durum hevesini kırabilir ama doğru desteyi kullanarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. İşte size bu konuda yardımcı olabilecek Dev Prenses destesi!

Durdurulamaz Dev Prenses Destesi

Durdurulamaz Dev Prenses destesi adından anlaşılacağı gibi Dev ve Prenses birliklerini merkeze alan bir destedir. Saldırı stratejinizi bu iki kart üzerine geliştirip destede yer alan diğer kartlarla savunmanızı yapmanız gerekir. Aşağıda destede yer alan her kartla ilgili ufak ipuçlarını bulabilirsiniz.
Bu desteyi kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk husus Dev birliğinin önden gitmesinin gerekmesidir. Asla Prenses birliğini tek başına göndermemelisiniz. Gerektiği zaman saldırılarınızı Zehir büyüsüyle destekleyerek Dev birliğinize yol açmalısınız. Ayrıca yine gerek duyduğunuz zaman Silahşor ile saldırılarınızı desteklemeyi düşünebilirsiniz.
Barbarlar: Barbarlar oyunun en iyi savunma kartlarından birisidir. Rakipler bu karta karşı etkili birkaç kart kullanmayı düşüneceklerdir. Fakat ne olursa olsun, elinizde bulunması bile rakibin belirli hamleleri yapmasına engel teşkil edecektir. Bu destede özellikle karşı saldırı gerçekleştirmek veya farklı koridordan saldırıya geçmek için kullanılabilecek bir karttır.
Çarpma: Bu düşük bedelli büyü kartı size iki farklı avantaj sunar. Birincisi bir büyü kullanıyor olmanıza rağmen destenin ortalama İksir bedeli çok fazla yükselmez. İkincisi ise saniyelik olarak sunduğu durdurma etkisinden faydalanarak maçlar kazanabilecek olmanızdır. Çoklu birliklerle etkin bir biçimde mücadele etmek istiyorsanız bu büyü kartını destede bulundurmalısınız.
Dev destenin ana karakteridir. Çok fazla tercih edilen bir kart olmasına rağmen oyuncular hala bu karta karşı sıkıntılar yaşayabilmektedir. Birincisi bu kartın kullanım bedeli diğer tank birliklerine göre ortalama düzeydedir ama canı çok yüksektir. Bunu avantaja çevirerek arkasından yollayacağınız Prenses veya Silahşor gibi uzun saldırı menziline sahip birliklerle saldırılarınızı durdurulamaz bir hale dönüştürebilirsiniz.
İksir Toplayıcı: Bina kartı olarak iş görmesinin yanında İksir avantajı sunması ile de önemli bir karttır. Yapmanız gereken bu kartı daima Kral Kulesine yakın kullanmaktır. Oyunun son dönemlerinde bu kartı dilerseniz orta alanda kullanarak gelen rakip birlikleri karşılayabilirsiniz.
Korumalar: Oyunda nefret edilebilecek bir kart varsa o Korumalar değil Kıvılcım kartıdır. Kıvılcım kartı ürkütücü bir hasara sahiptir. Bu karta dur diyebilecek en önemli birlik ise Korumalar olarak bilinir. İlk hasara karşı ayakta kalabildiği için ikinci fırsatta hızlı bir biçimde Kıvılcım birliğini ortadan kaldırabilen bu birlikler aynı zamanda savunmanın diğer alanlarında da etkilidir.
Prenses: Destenin ikinci ana karakteridir. Onu daima Dev birliğinin arkasından uzakta kalacak bir biçimde yollamaya çalışmalısınız. Rakip mutlaka bir şekilde Prenses birliğinizi ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Fakat önemli olanın İksir avantajı olduğunu unutmadan yolunuza devam etmelisiniz.
Silahşor: Çok fazla şey söylemeye gerek duyulmayan bir karttır. Oyunun saniye başına hasar konusunda en iyi kartıdır. Prenses ile saldırı yapamadığınız zamanlarda onun yerini tutabilecek bir birliktir. Dev birliğinin arkasından gönderildiği sürece etkili olabilir. Dilerseniz zorda kaldığınızda bu kartı savunma yapmak için kullanabilirsiniz.
Zehir: Zehir oyunun en etkili büyü kartları arasında yer alır. Belirli bir alana hasar verebildiği için zaman zaman rakibin hamle yapmasını engelleyebilmektedir. Aynı zamanda rakip birliklerin hareket hızını azaltabildiği için stratejilerde çeşitlilik sunabilmektedir. Bu destede özellikle Dev birliğinin önünü açmak için gerekli bir karttır.
Dev Prenses destesiyle etkili bir savunma ortaya koyabilirsiniz. Dev + Prenses veya Dev + Silahşor kombinasyonları ile saldırı planlarınızı yapmalı ve bu kombinasyonları Zehir büyüsüyle desteklemelisiniz. Barbarlar ve Korumalar kartını boş yere kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder