17 Kasım 2016 Perşembe

Efsane Üçlü Birlik Destesi


Madenci kartıyla daha önce tanışmış ve moraliniz bozulmuş olabilir. Elinizde bu kart varsa sayısız stratejiyi uygulamaya açıksınız demektir. Prenses ve Buz Büyücüsü yine benzer niteliklere sahip kartlardır. Savunma konusunda size muazzam avantajlar sunarlar. Bu üç önemli kartın bir arada olduğu Efsane Üçlü Birlik destesi sayesinde rakiplerinize karşı kolayca üstünlük kurmayı başarabilirsiniz.

Efsane Üçlü Birlik destesi Madenci, Prenses ve Buz Büyücüsü kartlarını içinde barındıran özel bir destedir. Genel itibariyle bu desteyi kullanmak zor olabilir. Çünkü sahip olduğu kartların seviyesi çok düşük kalabilecektir. Oyuna para ödemeyi kabul etmeyen kişiler bu desteyi uzun süreli olarak kullanamayabilirler.

Efsane Üçlü Birlik Destesi

Destede yer alan kartların neredeyse tamamı savunmaya yönelik kartlardır. Bu nedenle deste daha çok savunma yapmaya ve fırsat buldukça Madenci ile Domuz Binicisi kartlarını kullanarak saldırı yapmaya dayalıdır. Rakip buna her zaman fırsat vermeyeceği için gerek duyduğunuz zaman stratejinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Barbarlar: Oyunun en iyi savunma kartlarından birisidir. Pek çok birliğin tam üzerinde kullanıldığında etkisiz kalmasını sağlarlar. Rakip alan hasarı veren birliklerle bu kaslı adamları ortadan kaldırmaya çalışacaklardır. Çünkü bunu yapmadıkları zaman savunmalarında ciddi açıklar verebilirler. Ayrıca, kullandıkları kartlar sizin ana saldırı stratejinizi kolaylaştırabilecek nitelikte olabilecektir.
Buz Büyücüsü: Oyundaki önemli savunma kartlarından birisidir. Bu birlik saldırdığı zaman karşıdaki birliği yavaşlatabilir. Genellikle oyuncular bu birliği kulelerine yakın kullanarak gelen birlikleri yavaşlatırlar ve onları kulelere yaklaştırmazlar. Destede yer alan bu kart sayesinde savunma yapmayı kolaylaştırabilirsiniz.
Çarpma: Artık bir klasik haline geldiğini kabul edebiliriz. Çarpma büyüsü bu seviyelerde olmazsa olmaz kartlardan birisidir. Yapmanız gereken en iyi zamanlama ile bu kartı kullanarak savunmada ve saldırıda elinizi rahatlatmaktır. Zamansız kullanıldığı zaman rakibin bunu avantaja çevireceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.
Domuz Binicisi: Domuz Binicisi bu destede kulelere doğrudan hasar verebilecek ikinci kart olarak yer alır ama ana saldırı stratejisinin temelinde o vardır. Yapmanız gereken rakibin İksir sıkıntısı yaşamaya başladığı dönemlerde bu kartı Madenci ile birlikte kullanmak ve olabildiğince kulelere hasar vermektir.
Goblinler: Goblinler bu destede savunma görevini görecek kartlardan birisi olarak düşünülebilir ama bu sefer görevlerinin değiştiğini söyleyebiliriz. Kimi zaman rakip avantajı eline geçirdiğinde Domuz Binicisi ile bir arada kullanarak saldırılar gerçekleştirebilirsiniz. Bu her zaman işe yaramayabilir fakat oyunu dengelemek istiyorsanız saldırılarınızı çeşitlendirmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Madenci: Oynaması en keyifli kartlardan birisidir çünkü haritanın her yerine doğrudan gidebilmektedir. Yapmanız gereken uygun zamanlarla rakip birliklerin arkasından bu birliği çıkartmak ve onları gafil avlamaktır. Çoğu oyuncu bu kartı rakibin kulelerine veya binalarına hasar vermek için kullanabilir. Fakat siz hasar verilmesi zor olan birliklere hasar verebilmek için bu kartı kullanabilirsiniz.
Minyonlar: Minyonlar ufak birlikler olmasına rağmen savunma konusunda son derece etkilidirler. Rakipler bu birlikleri durdurmak için büyü kartı kullanmaya pek yeltenmezler. Bu sizin için büyük bir avantajdır çünkü ayakta kalmaları demek rakibin işini zorlaştırmaları demektir. Bu kartı boş yere kullandığınız her an rakibin sizi cezalandıracağını aklınızdan çıkarmamalısınız.
Prenses: Efsane üçlünün son kartıdır. Prenses birliğinin saldırı menzili çok yüksektir. Bu yükseklik her zaman rakibi çekinmesine neden olacaktır. Özellikle Oklar gibi büyü kartı olmayan oyuncular büyük bir tedirginlik yaşayabilirler. Bunun dışında kullanılacak diğer büyü kartları avantajın size geçmesine neden olacaktır.
Efsane Üçlü Birlik destesini kullandığınız zaman stratejinizi Domuz Binicisi ve Madenci birliğinin üzerine kurmalısınız. Madenci size en fazla destek olacak birliktir. Yeri geldiğinde savunmada yeri geldiğinde saldırıda kullanabileceğiniz özel bir birlik olduğu için boş yere kullanmamaya özen göstermelisiniz. Buz Büyücüsü ile gelen rakipleri yavaşlatabilir ve daha sonra Prenses, Goblinler veya Minyonlar ile bu rakipleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder