17 Kasım 2016 Perşembe

Çift Prens Stratejisi



Çift Prens Stratejisi

Çift Prens stratejisi üç önemli kartı içerir. Prens, Kara Prens ve Prenses kartları mutlaka elinizde olmalıdır. Eğer Prenses kartı yoksa yerine farklı kartlar kullanabilirsiniz ama kullandığınız deste çok etkili olmayabilir. Ayrıca, elinizde seviyesi yüksek bir İksir Toplayıcı olması işinizi kolaylaştıracaktır.
Prens ve Kara Prens kartlarını aynı anda bir deste içerisinde kullanmak eğlencelidir. Rakip birisinden birini unuttuğunda bedelini epey ağır bir biçimde ödeyebilmektedir. Bununla birlikte her iki kartı etkisiz hale getirebilen kartlara karşı dikkatli olmalısınız. Bu tür kartlar rakipte varsa eğer önce diğer kartlarla hamle yapmalı ve onları ortadan kaldırmalısınız.
Prens: Prens bu destenin ana kartıdır. Normal şartlarda durdurulması kolay olan bir karttır ama bu destede kendisine yardımcı olabilecek bir başka prens bulunmaktadır. Prens kartını rakibiniz savunmasız olduğunda kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca en uygun kullanım Kara Prens kartına yakın kullanmaktır. Bunun anlamı elinizde yeteri kadar İksir olmasıdır.
Kara Prens: Bu destenin ana kartlarından bir diğeridir. Tıpkı Prens gibi şarj ederek saldırı gerçekleştirir ama daha farklı bir avantajı bulunmaktadır. Bu prensin bir kalkanı vardır ve aynı zamanda saldırıları alan hasarı şeklindedir. Genellikle Prens kartını durdurmakta kullanılan yöntemlerden bunda pek işe yaramamaktadır.
Prenses: Kullanacağınız destede olması gerekir çünkü daima iki prensi aynı anda kullanma fırsatınız olmaya bilir. Prens kartlarını korumak için epey uzaktan saldırı düzenleyen bu birlikten mutlaka faydalanmayı düşünmelisiniz.
İksir Toplayıcı: Soylular gibi önemli bir kart olmasa bile İksir Toplayıcısı bu destede gerekli olan kartlardan birisidir. Öncelikle İksir kullanım bedelini iyileştirmek için bu karta ihtiyacınız olacaktır. İkincisi ise belirli durumlarda savunma yönünde kullanabilir ve rakibin dikkatini dağıtabilirsiniz. Dikkat dağıtma ve savunma yönlü kullanımı özellikle oyunun sonlarına doğru gerçekleştirmelisiniz.
Barbarlar: Doğrudan binaları hedef alan birliklere karşı savunmada oldukça iyi bir karttır. Yapmanız gereken doğru anda bu kartı kullanmak ve karşıdan gelen birliğe engel olmaktır. Çoğu zaman rakibiniz size karşılık vermek için yeni kartlar oynama yoluna gidecektir. Fakat doğru adımlarla bu hamleleri boşa çıkarıp İksir avantajını ele geçirebilirsiniz.
Oklar: Düşük maliyetli ama etkili bir büyü kartıdır. Özellikle 8. Arena seviyesinde bolca Prenses ile karşılaşacağınız için bu büyü kartı epey işinize yarayacaktır. Bazen ise Prens ve Kara Prens birliklerini korumak için bu büyü kartını kullanmayı deneyebilirsiniz.
İskeletler: Destenin görünmez kahramanı değiller ama bir kahraman kadar işe yararlar. Prens ve Kara Prens birliklerinin arkasından kullanıldıkları zaman oldukça etkili olurlar çünkü kuleye ulaştıklarında fazlasıyla hasar verebilmekteler.
Goblinler: Bu destenin içerisinde sadece İskeletler rakip oyuncunun birliklerini rahatsız edebilmek ve onların dikkatini dağıtmak için yeterli olmayacaktır. Yapmanız gereken yine düşük bedelli bir kart kullanmayı tercih ederek kulenizi savunmaktır. Goblinler bu iş için biçilmiş kaftan birliklerdir.
Çift Prens stratejisiyle oynarken özellikle İksir kontrolünü elinizde tutmaya çalışmalısınız. Bir şekilde bu kontrol elinizden çıkarsa maalesef rakibi durdurabilecek hamleleri yapamayabilirsiniz. Yapmanız gereken rakibe uygun bir şekilde karşılık vermek ve ardından prens kartlarını kullanarak ona karşılık vermektir.
Çift Prens stratejisi hakkında soru ve düşüncelerinizi yorum yaparak dile getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder